I speak
and my currency is


Soms heb je als man het geluk dat je een merk schoenen ontdekt dat je de rest van je leven wilt blijven dragen. Vandaag presenteren we zo’n merk waar je verliefd op wordt. Maak kennis met de handgemaakte herenschoenen van het Engelse merk Loake..
Herenschoenenmerk Loake ademt klasse en kwaliteit uit, zoals we dat louter kennen van Britse handcrafted labels. Het merk bestaat al sinds 1880 en kan dus leunen op de nodige
ervaring op het gebied van kwaliteitsschoenen en kennis van het beste materiaal. Dit betekent echter niet dat de designs van Loake in figuurlijke zin onder het stof liggen.
Al snel kunnen we concluderen dat de hangemaakte schoenen van Loake bovengemiddeld interessant zijn. De productie vindt al sinds 1894 plaats in dezelfde fabriek in Kettering, Engeland, en het proces om de gemiddelde herenschoen te bouwen bestaat uit ruim 200 handelingen.
De schoen zelf bestaat op zijn plaats uit zo’n 75 componenten. Het proces neem acht weken in beslag, draagt de titel ‘goodyear welted’ en is al ruim 300 jaar verbonden aan de beroemde Engelse schoenenindustrie.
Alhoewel al decennia lang populair onder de klassieke ‘dandy British gentlemen’ die voor kwaliteit kiest onder zijn kostuum, is Loake ook erg geschikt voor de moderne, Nederlandse man in jeans.
De schoenen zijn weliswaar van klassieke kwaliteit, maar het design verandert mee met de hedendaagse mogelijkheden.

We zien ‘all time favorites’ en ‘must haves’ als de brogue, monk schoen, bootschoen en andere boots in optima forma, allen handgemaakt en in het beste leder en suède.
Onze persoonlijke favoriet voor deze zomer is in ieder geval de Lincoln, een heerlijke slip on loafer met kwastjes, in fijn suède en perfect voor een avondje decadent dineren aan het water in bijvoorbeeld Ibiza of Bali.
De schoenen zijn perfect draagbaar onder een korte broek of een chino met slim fit broekspijpen. Check ook eens de ‘528’ bootschoen, ideaal ook voor bovenstaand scenario..
Wat trouwens Loake’s reputatie op het gebied van schoenen bouwen bevestigt, zijn de prestigieuze projecten van het
label met onder andere het Engelse Koningshuis, Puma en bekende voetbalclubs als Arsenal en Premier League kampioen Leicester City, allen partijen die de hoogste kwaliteit eisen.

De materialen die gebruikt worden, worden hand geselecteerd en zijn onder strenge voorwaarden geproduceerd. Veelal wordt er gebruik gemaakt van kalfsleer, polished en suède – erg populair in de zomer.
 
Als we verder denken met betrekking tot dit najaar, dan wordt Loake wellicht nog interessanter. Los van de perfecte schoenen voor onder het pak, heeft het Britse merk een paar heerlijke boots in de collectie om de herfst en winter mee te overleven in stijl.
We zien onder andere diverse chelsea boots, dessert boots en boots met brogue belijning, allen uiteraard in de bekende topkwaliteit.
Op dit moment is Loake de grootste ‘goodyear welted’ producenten van Engeland, dus of je nu een paar ‘killer shoes’ nodig hebt voor onder een tuxedo of een mooie boot voor bij de wollen winterjas, de handgemaakte gentlemen’s schoenencollectie van Loake heeft de kwaliteitsschoen voor een hele fijne prijs.
De gehele collectievan Loake beslaat ongeveer 200 modellen, varieert dus van Brogues, Semi-Brogues, Toe Caps, Boots, Loafers tot Monk Straps en zijn allen verkrijgbaar in verschillende kleuren en materialen.
We raden je vooral aan om de website van Loake eens op het gemak te bekijken voor een uitgebreide impressie van de collectie: www.loake.co.uk.
Let wel, als ‘niet inwoner van Engeland’ kunnen we hier niet zomaar bestellen. Mocht je geïnteresseerd zijn en een paar willen proberen, dan bekijk je heel gemakkelijk de Loake Stocklists of neem je contact op met Bjorn Oomen van Loake Benelux: info@loake-benelux.com
 
 
 
Loake word op dit moment in ruim 120 winkels in de Benelux verkocht. Enkele adressen;
Zwartjes 1883, Amsterdam
Quality Shop, Den Haag
Nobel Schoenen, Delft
Berkelmans, Maastricht
Hermans, Utrecht
Huis de Winter, ’s-Gravenwezel
Shoerecrafting, Gent
Mannenstyle bekeek eigenhandig onderstaande handgemaakte Loake herenschoenen.
 
 
  
 

Geef een reactie

Winkelmand

Back to Top