I speak
and my currency is


„BY APPOINTMENT TO HM THE QUEEN MANUFACTURERS OF MEN’S FOOTWEAR LOAKE BROS LTD” , staat er in het goud naast het logo van Loake Shoemakers, een traditionele schoenmakerij uit Kettering, Northamptonshire (tussen Oxford en Cambridge). Het benadrukt nog maar eens dat dit Britse familiebedrijf misschien niet meer zo klein is, maar wel o zo fijn. En, binnenkort met een boetiek in Maastricht. Maar daarover later meer.
LOAKE werd opgericht in 1880. Inmiddels vervaardigde het bedrijf meer dan 50 miljoen paar schoenen voor mannen in ruim zestig landen. LOAKE kennen we vooral vanwege hun Goodyear Welted Footwear: een bepaalde schoenconstructie, uiteraard uiterst beroepsgeheim. Daarnaast kenmerkt deze hofleverancier zich door hun tijdloze herenschoenen; modellen die nooit te ouderwets (of misplaatst) ogen. Zoals bijvoorbeeld de instapklare boat shoes, loafers en chukka shoes en de ‘gekledere’ brogues, oxfords en monk shoes. Alles in zachte en rijke kleur- en leersoorten, denk aan suède of kalfsleder in mahonie of diepdonkerbruin, en dus volledig handgemaakt in Engeland.
Het siert LOAKE enorm dat het sinds de oprichting in 1880 nog steeds trouw blijft – zélfs na dat 50 miljoenste paar – aan de originele kernwaarden van het bedrijf: kwaliteit, traditie en vakmanschap. Iets dat misschien stoffig klinkt, maar het zeker niet is. Het zorgt ervoor dat klanten trouw blijven aan het merk, vóóral in een tijd waarin er meer wegwerpschoenen zijn dan ‘investerings-creaties’.
Het is goed nieuws dat deze koninklijke schoenmakerij binnenkort de oversteek maakt richting Maastricht. Niet alleen voor het bijzondere, verfijnde karakter van deze modestad (al is de lokale ambacht nóg belangrijker), maar ook voor ons koopgedrag. Waarmee ik bedoel: loop je in oktober 2017 binnen in dat monumentale pand van LOAKE in de Stokstraat (waar bovendien ook Meulenhoff Schoenen en Oomen & Schutte Footwear zullen verkopen), dan voel je weer eens wat het is om gefascineerd te raken door een knap staaltje vakmanschap. –
www.loake.co.uk

Geef een reactie

Winkelmand

Back to Top