Informatie

Informatie

 
 

Maattabel Schoenen

 

 

Maattabel Riemen

 
 

Internationaal Confectiemaat Jeansmaat Taille (cm) Heupomvang (cm)
XXS 32 24 – 25 61 – 63 83 – 86
XS 34 26 – 27 62 – 64 87 – 91
S 36 28 – 29 65 – 67 92 – 96
M 38 29 – 30 68 – 71 97 – 100
L 40 31 72 – 75 101 – 104
XL 42 32 76 – 79 105 – 107
XXL 44 33 80 – 84 108 – 112
3XL 46 34 – 35 85 – 89 113 – 117

 
 

Omschrijf de verschillende pasvorm codes

 
Engelse mannen schoenen (en laarzen) worden normaal gesproken in de pasvormen E, F, G en H gemaakt. Deze kunnen geclassificeerd worden als volgt:
 

E= Narrow
F= Medium
G= Wide
H = Extra Wide

 
Het verschil tussen deze pasvormen in dezelfde maat is ongeveer 0.6 cm in omtrek. Ongeacht het feit dat er geen absolute standaard is voor pasvormen is er een maattabel en wij geloven dat onze schoenen al meer dan 130 jaar gemaakt zijn om zo dicht mogelijk bij deze “standaard” te komen.
Het gros van onze modellen zijn gemaakt in de F pasvorm, aangezien statistieken aantonen dat wereldwijd dit opgaat voor het merendeel van de mannen. Echter bieden we ook een goede selectie G pasvormen aan.
 

Omschrijf de verschillen tussen Goodyear Welted leren zolen, rubber zolen etc.

 
Goodyear welted leren zool
Goodyear welted is de methode waarmee de schoen in elkaar gezet wordt die Northamtonshire’s traditionele schoenmakers beroemd heeft gemaakt in de hele wereld. Al onze in Engeland gemaakte schoenen beschikken over Goodyear Welted zolen. De gestikte constructie geeft enorm comfort en optimaal vormbehoud. Leer, zijnde een natuurlijk materiaal, zorgt ervoor dat de dragers voet kan ademen.
Een van de beste kenmerken van de Goodyear Welted constructie is dat de schoenen ontworpen zijn om reparatie mogelijk te maken. Wanneer ze gerepareerd dienen te worden (bij voorkeur net vóórdat de zolen volledig versleten zijn), biedt Loake een volledige herstel service. Kijk hier voor meer details over onze herstel service.
Welted rubber zolen
Loake produceert ook schoenen met rubber zolen. Rubber zolen zijn vaak moeilijker te dragen en zijn geschikter voor vochtige condities aangezien ze meer grip bieden op gladde, ongelijke oppervlakken enz.
Leren zool met een rubberen invoegingen
Enkele van onze welted schoenen hebben een leren zool met een rubberen invoeging. Deze zolen bieden het comfort van een leren zool met de grip van een rubberen zool.
Gecementeerde zolen.
Schoenen met gecementeerde zolen hebben een zool die verbonden is met het bovenste deel van de schoen door middel van lijm in plaat van stiksels. Gecementeerde schoenen zien er over het algemeen lichter uit dan de Welted tegenhangers en zijn niet zo robuust.
Blake Sewn constructie.
Een methode van schoenvervaardiging waarbij de bovenkant van de schoen direct verbonden is met de zool. De bovenkant is aan de binnenzool gelast waarna de zool bevestigd wordt door “vertical chain” of “lock” steken.
Moccasin constructie.
Moccasin constructie biedt een zachte, lichtgewicht en flexibele schoen. De bovenkant van de schoen is doorgetrokken om ook de binnenzool te vormen. De zool kan gecementeerd of gestikt zijn aan de bovenkant. Moccasins zijn extreem comfortabel, maar door de manier van maken zijn ze niet erg goed bestand tegen water en kunnen daardoor ook het beste niet gedragen worden in vochtige omstandigheden waar steviger schoeisel vereist is.
 

Kan ik een rubberen zool toevoegen aan mijn leren schoenen?

 
Ondanks dat LICHTGEWICHT stick-on zolen aan de Goodyear Welted schoenen toegevoegd kunnen worden zonder schade (NIET het geval bij moccasins of gecementeerde schoenen), raden wij dit niet aan aangezien de balans van de schoenen beïnvloed kan worden waardoor vervroegde slijtage op kan treden. We zullen geen verantwoordelijkheid nemen voor vroegtijdige slijtage wanneer er aanpassingen zijn gedaan aan ons product.
 

Wat zijn de verschillende materialen voor de bovenkant van de schoenen?

 
Kalf of volnerf leer is niet geschuurd of gecorrigeerd om vlekken te verwijderen enz. en is een van nature zacht en flexibel materiaal welke goed ademt. Wanneer het goed verzorgd wordt zal dit leer een aantrekkelijke glans ontwikkelen in de loop van de tijd.
Bij gepolijst of ‘corrected grain’ leer is de natuurlijke leren finish gecorrigeerd en een toplaag toegevoegd om een hoogglans uiterlijk te creëren. Dit soort leer heeft een hogere weerstand tegen water en vlekken maar zal niet dezelfde glans ontwikkelen als met kalf of volnerf leer. Het is ook van origine een stijver materiaal waardoor het kan zijn dat de schoen een korte periode van inlopen vereist
 

Hoe kan ik mijn schoenen verzorgen?

 
Specifiek advies voor het verzorgen van de schoenen kan gevonden worden op de product pagina voor elke stijl. Hieronder vindt u advies over de algemene verzorging van de schoenen: Gebruik altijd een schoenlepel wanneer u de schoenen aantrekt. Dit zorgt ervoor dat de hiel stevig en robuust blijft.
Probeer uw schoenen de eerste paar keren in droge omstandigheden te dragen. De fijne korrels die opgepikt worden door de droge leren zolen zorgen voor een waterafstotend resultaat.
Fijne leren schoenen kunnen een volledige dag nodig hebben om te drogen van natuurlijke perspiratie. Probeer daarom minimaal vierentwintig uur ertussen te laten zitten voordat u de schoen weer gaat dragen. Probeer ook te voorkomen dat de schoen erg nat wordt. Wanneer dit toch gebeurt, laat dan de schoenen goed opdrogen uit de buurt van directe hitte bronnen. Krantenpapier kan gebruikt worden in de schoenen om het vocht te onttrekken uit het leer.
Voordat u de schoenen inspuit kunt u het beste met een droge doek het oppervlakkige vuil verwijderen van de schoenen.
Uw schoenen zullen er profijt van hebben wanneer u ze regelmatig met goede kwaliteit wax polish insmeert. Dit helpt uitdroging van het leer te voorkomen waardoor het soepel blijft en het niet zal breken.
 

Wat is een leest?

 
Een schoenleest is gereedschap in de vorm van een voet. Hier wordt de bovenkant van de schoen overheen getrokken tijdens het fabriceren van de schoen. Het is de leest die de schoen de pasvorm geeft. Loake gebruikt vele verschillende leest vormen en alternatieve wijdte pasvormen om zo aan de verschillende behoeftes van onze klanten te voldoen.
Het nummer of de naam van de leest en de wijdte zijn te vinden in de product informatie van iedere schoen.