Adres:Stokstraat 15, 6211 GB Maastricht

Over ons

Over ons

Mijn familie heeft Engelse schoenen langer gemaakt dan iemand zich kan herinneren. Mijn overgrootvader John opende de eerste Loakefabriek in 1880 met zijn broers, Thomas en William. Vandaag, vijf generaties en meer dan 130 jaar later, maakt Loake nog steeds dezelfde fijne handgemaakte schoenen.

Als de huidige bewaarders van Loake zijn we enorm trots op de inzet van onze voorouders en de traditie waar ze zo hard aan gewerkt hebben. Om deze reden worden onze Goodyear-welted schoenen nog steeds in dezelfde fabriek in Kettering, Engeland gemaakt, die door de drie broers in 1894 gebouwd is.

De Goodyear-welted constructie waar Loake bekend om staat, is een ingewikkeld proces wat al meer dan 300 jaar gebruikt wordt. Alleen de beste kwaliteitsmaterialen worden gebruikt. Elk paar schoenen duurt acht weken om te maken en we geloven nog steeds dat er geen verfijndere manier is om een gentlemen’s schoen te maken.

Natuurlijk gaan dingen verder, naast onze Goodyear-welted schoenen ontwerpen en produceren we nu ook een scala aan schoenen buiten het Verenigd Koninkrijk. Dit stelt ons in staat om voor elke gelegenheid een complete kledingkast van schoenen aan te bieden.

We schatten in dat Loake in 50 jaar tijd meer dan 50 miljoen paren Goodyear-welted schoenen heeft gemaakt. Wij exporteren naar meer dan 50 landen en zijn wereldwijd een favoriet geworden bij veeleisende klanten. Ons doel is om deze traditie te handhaven en door te gaan met het maken van de mooiste, comfortabelste en duurzaamste schoenen die we kunnen maken.

Andrew Loake
Managing Director